Mijn favorieten

Woningmarkt Boxtel

 

Op dit moment (eind juli 2018) staan er in de gemeente Boxtel 75 woningen/appartementen te koop. Dat lijkt misschien veel, maar als je dit vergelijkt met 5 jaar geleden stelt dit niet veel voor. Ook in Boxtel hebben we een tekort aan woningen!

 

Verkooptijd en verschil vraag/verkoopprijs

In het 2e kwartaal van 2014 was de gemiddelde verkooptijd nog 247 dagen en het verschil tussen de transactieprijs en vraagprijs 5.9%. Momenteel staan woningen gemiddeld 71 dagen te koop en is het verschil tussen de vraagprijs en transactieprijs 1.1%.  

 

Het aantal verkochte woningen blijft dalen

Voor het vierde achtereenvolgende kwartaal zijn er minder woningen verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit komt voor een deel doordat verkopers nu eerst willen kopen alvorens ze hun woning gaan verkopen. Ze zijn bang dat door de krappe woningmarkt er straks geen leuke woning meer te koop staat. Dit is een groot verschil met een paar jaar geleden. Toen was de trend eerst verkopen dan kopen.

 

Nieuwbouw: dé oplossing

Gelukkig lijkt er een oplossing te komen voor de krapte op de woningmarkt in Boxtel. De komende jaren gaat er veel gebouwd worden. Op een niet al te lange termijn komen er een aantal nieuwbouwprojecten op de markt. O.a. Princenlant fase 4, Heem van Selis, Sparrenlaene, Hobbendonk, Achter den Eijngel en nog op enkele andere locaties in Boxtel en Liempde. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwbouw in Boxtel. inschrijven nieuwbouw

 

Weetjes over de woningvoorraad in Boxtel

-Aantal woningen: 13308

-Gemiddelde woningwaarde: €237.000,-

-60% van de totale woningen zijn koopwoningen

-Ongeveer 86% van de totale woningen zijn ouder dan 2000