Energielabel aanvragen

Energielabel verplicht

Energielabel voor een woning nodig?

Je gaat je woning verkopen? Of er komt een andere huurder? Dan heeft u altijd een energielabel nodig! Vanaf 1 januari 2021 geldt dat alleen een labeladviseur een label mag toekennen aan een woning. Er is dus geen online variant meer mogelijk.

Energielabel aanvragen voor woonhuizen en appartementen in Boxtel en omgeving.

Via onderstaand link kan je eenvoudig en makkelijk een energielabel aanvragen via onze partner. De kosten bedragen €365,- incl.b.t.w.. (prijzen tot 500m³ inhoud. Meerprijs is € 35,- incl btw per 100m³ extra)

https://www.energieschouw.nl/nuyens

Regelgeving

Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het label op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase (www.ep-online.nl).

Niet alle huizen een label

Beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet of volgens een provinciale of gemeentelijke museumverordening hoeven geen label aan te vragen, net als vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m2 en recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. Check hier de volledige lijst met uitzonderingsgevallen, onder het kopje Uitzonderingen.

Energielabel opvragen van je droomhuis

Het huis van je dromen gevonden maar er staat geen label bij? Je kunt zelf het voorlopige energielabel van je droomhuis checken op Energielabel.nl. Let wel: dit is een inschatting op basis van gegevens als woontype, oppervlakte en bouwjaar. Besef dat je met een nieuwbouwhuis (altijd A) in tien jaar tijd duizenden euro’s uitspaart aan energiekosten, en dat een jarendertighuis slechts energiezuinig is als er geïnvesteerd is in nieuwe (muur-, dak- en plafond)isolatie, dubbelglas en kozijnen.

 

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×