Het Aanvragen van jouw Energielabel – Gemakkelijk en Snel bij Nuyens Makelaars

Energielabel verplicht

Energielabel Aanvragen voor jouw Woning: Een Stap-voor-Stap Gids

Ben je op zoek naar informatie over hoe je een energielabel voor jouw woning kunt aanvragen? Dan ben je bij Nuyens Makelaars aan het juiste adres. Wij maken het proces voor jou eenvoudig en snel.

Wat is een Energielabel?

Een energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Het varieert van A++++ (zeer zuinig) tot en met G (zeer onzuinig), en het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen. Het hebben van een goed energielabel kan de waarde van jouw woning verhogen en aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Hoe kan ik een Energielabel aanvragen?

Via onderstaand formulier kan je eenvoudig een energielabel aanvragen via onze partner.

De prijs van het energielabel is € 329,- inclusief btw.

  • Prijzen tot 500m³ inhoud. Meerprijs is € 30,- incl btw per 100m³ extra.

Regelgeving

Vanaf 1 januari 2021 kunnen dus alleen energielabels worden aangevraagd en opgesteld op basis van NTA 8800. Dit doet een Energieprestatie adviseur (EP-adviseur), die daarvoor gediplomeerd is en werkt voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). De EP-adviseur stelt het label op aan de hand van een gebouwopname ter plaatse en registreert het label in de landelijke registratiedatabase (www.ep-online.nl).

Niet alle huizen een label

Beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet hoeven geen label aan te vragen, net als vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m2 en recreatiewoningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn. Check hier de volledige lijst met uitzonderingsgevallen, onder het kopje Uitzonderingen.

Energielabel opvragen van je droomhuis

Heb je het huis van je dromen gevonden, maar ontbreekt het energielabel? Je kunt zelf het voorlopige energielabel van je droomhuis checken op Energielabel.nl. Let wel: dit is een inschatting op basis van gegevens als woontype, oppervlakte en bouwjaar. Besef dat je met een nieuwbouwhuis (altijd A) in tien jaar tijd duizenden euro’s uitspaart aan energiekosten, en dat een jarendertighuis slechts energiezuinig is als er geïnvesteerd is in nieuwe (muur-, dak- en plafond)isolatie, dubbelglas en kozijnen.

 

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×