Selissenwal

Wonen in Selissenwal

Boxtel vond halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw riante uitbreidingsmogelijkheden aan de noordkant van het dorp: Selissenwal.

Selissenwal-wonen in het groen

Deze levendige wijk met veel buurtwinkels ligt op loopafstand van wandel- en sportpark Molenwijk en wandelbos Sparrenrijk. In de ongeveer 1.700 huizen wonen zo’n 4.000 mensen.

Het hart van de wijk is het nieuwe centrumgebied De Heerewaerde. Daar staan moderne woongebouwen zoals Rentmeester, Baanrots, Ridder en Banier. Aan de Reginahof bevindt zich gemeenschapshuis De Walnoot en de Prinses Amaliaschool. Even verderop staat jenaplanschool Molenwijk. Opvallend is klokkentoren Magere Josje, een overblijfsel van de Maria Reginakerk die in de jaren zestig werd gebouwd. De kerk werd gesloopt, de toren bleef staan als herinnering en baken.

Bewoners van Selissenwal vinden de meeste voorzieningen in de Van Beekstraat en de Sint-Severusstraat. Van oudsher is dit het winkelcentrum van de wijk, compleet met supermarkt, horeca en voldoende gratis parkeerplaatsen. Park Molenwijk – met speelvoorzieningen, wandelpaden en restaurant – is een prachtige plek om te recreëren. In het park zijn meerdere sportclubs actief: ODC (voetbal), MEP (hockey) en De Merletten (tennis).

De eerste huizen in Selissenwal werden begin jaren zestig van de vorige eeuw gebouwd. De galerijflats en etagewoningen aan de Baanderherenweg en Baandervrouwenlaan zijn recent gemoderniseerd of vervangen door nieuwbouw. Actueel zijn de ontwikkelingen aan de Bosscheweg. Daar staat het voormalige verpleeghuis Lindenlust. Deze locatie is in beeld voor woningbouw.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×