Boxtel-Oost

Wonen in Boxtel-Oost

‘Plan Oost’. In de volksmond wordt deze woonwijk tussen het centrum van Boxtel, de Dommel, de A2 en Schijndelseweg nog steeds zo genoemd.

kunstwerk in Boxtel oost

De wijk werd eind jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld en telt ongeveer 4.000 woningen. De meer dan 10.000 bewoners leven omringd door veel groen in vrijstaande huizen, tweekappers, rijtjeshuizen, appartementen en flats.

Blikvangers in Oost zijn de nieuwe appartementengebouwen die in het gebied Princenlant zijn gebouwd. Bekende architecten uit binnen- en buitenland ontwierpen prachtige wooncomplexen als De Regent, De Rechter en Princenhof. Ze staan dichtbij het Centrum van Boxtel, maar ook op een steenworp van wijkwinkelcentrum Oosterhof en vier basisscholen.

De bebouwing van Oost voltrok zich vanaf 1968 in rap tempo. Om de woningnood te lenigen, werden in korte tijd zeven flats gebouwd op Hoogheem. Tot eind jaren tachtig werd de wijk verder ontwikkeld met gevarieerde straten en afwisselende huizen. Bekend zijn de gaarden- en de muzikantenbuurt waar straten zijn genoemd naar respectievelijk bomen en klassieke componisten. Naast winkelcentrum Oosterhof beschikt Oost over veel voorzieningen, zoals gemeenschapshuis De Rots, Kinderboerderij Boxtel en huisartsengroepspraktijk De Vier Kwartieren. Stichting Cello biedt in dagcentrum De Werf activiteiten aan mensen met een verstandelijke beperking.

Actueel zijn de ontwikkeling van appartementengebouw Princenlant 4 aan de Beneluxlaan en de bouw van enkele seniorenwoningen aan de Schijndelseweg.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×