Lennisheuvel

Wonen in Lennisheuvel

Lennisheuvel telt ongeveer 1.000 inwoners die in ongeveer 450 huizen wonen.

Lennisheuvel - zicht op Sint Theresiakerk

Het rustige kerkdorp bestaat van oudsher uit drie straten: Lennisheuvel, Armehoefstraat en Mijlstraat. De Sint-Theresiakerk en de vroegere brouwerij Den Eijngel zijn de blikvangers van het dorp, dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw flink groeide. Toen werd de kindvriendelijke nieuwbouwwijk ’t Gescheurd Hemd gebouwd, compleet met plantsoenen en speeltuinen.

Lennisheuvel is een kleine, maar levendige dorpsgemeenschap met een actief verenigingsleven. Gemeenschapshuis De Orion is het kloppend hart. Hier worden vrijwel elke dag activiteiten voor jong en oud georganiseerd. De kinderen gaan naar de Sint-Theresiaschool. Op het plein bij de school staat een kiosk waar fanfare Sint-Arnoldus graag optreedt. Buiten het dorp liggen de voetbalvelden van LSV en beschikt de Modelvliegtuigclub Boxtel over een eigen vliegveldje.

De laatste jaren werden in Lennisheuvel niet veel nieuwe huizen gebouwd. Maar daar komt verandering in. Aan de Heerenbeekloop wordt het nieuwbouwproject Achter den Eijngel ontwikkeld. Hier is plaats voor ongeveer 80 koop- en huurhuizen.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×