Liempde

Wonen in Liempde

Een gezellig dorpsplein met raadhuis en kiosk. Monumentale langgevelboerderijen. Dit is Liempde, een agrarisch dorp met een rijke geschiedenis waar het goed wonen, werken en leven is.

Liempde-Concordiapark-met-kiosk-en-oud-raadhuis

De bijna 5.000 inwoners wonen in zo’n 1.800 huizen in de fraaie dorpskern en het groene buitengebied. Rondom het Concordiapark en aan de Nieuwstraat bevinden zich de meeste winkels en de supermarkt. Aan het park staat D’n Liempdsen Herd, een bezoekerscentrum voor inwoners en toeristen die op pad gaan in nationaal landschap Het Groene Woud.

De inwoners van Liempde koesteren de historie. Hun dorp heeft een rijk klompenmakersverleden, maar is ook met de tijd meegegaan. Rondom het centrum zijn na de Tweede Wereldoorlog gevarieerde woonwijken gebouwd. Veel huizen zijn vrijstaand, maar Liempde telt ook veel tweekappers. Blikvanger is het plan Witte School. Op de plek van de vroegere basisschool zijn recent moderne appartementen voor senioren gebouwd.

Liempde bruist. Het dorp telt veel sportclubs en culturele verenigingen en is vaak het decor van gezellige evenementen, zoals de Boerenmert en popfestival Limuscene. Evenemententerrein D’n Tip biedt onderdak aan muziekfeesten, zoals Back 2 The Music en het Oktoberfest. Rondom het Concordiapark bevinden zich sfeervolle horecabedrijven.

De laatste jaren zijn veel nieuwe huizen gebouwd. Aan de Heideweg verrezen enkele tientallen koop- en huurwoningen. Plan Zonneweide is klaar voor realisatie. Op de tekentafel liggen schetsen voor een wijk van 80 huizen aan de Roderweg en de Hamsestraat.

Bekijk het woningaanbod in dit mooie dorp.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×