Centrum en breukelen

Wonen in het centrum en breukelen

Centrum en Breukelen zijn de oudste wijken van Boxtel. Op een doorwaadbare plaats aan de Dommel ontstond in de vroege middeleeuwen een gemeente die toen Buxtel of Buchestelle werd genoemd.

Markt in Boxtel

Nu wonen in het Centrum en de rond 1900 ontstane wijk Breukelen zo’n 7.500 mensen in 3.500 huizen en appartementen.

Het Centrum is het bruisende hart van de gemeente waar veel voorzieningen zich concentreren: winkels, horeca, banken en natuurlijk het gemeentehuis, de bibliotheek en theater Podium Boxtel. Hier bevinden zich veel monumentale panden. Aan de cultuurhistorische as van de Sint-Petrusbasiliek tot kasteel Stapelen staan veel beeldbepalende panden naast elkaar. De Oude Kerkstraat, de Clarissenstraat, de Kruisstraat en de Burgakker zijn de oudste straatjes. Op de Markt springt het 17e eeuwse vrouwengasthuis ’t Hofje in het oog.

Fraaie monumenten worden afgewisseld met nieuwbouw. Aan de Markt bevindt zich de Croonpassage, een complex voor wonen en winkelen dat reikt tot aan de Dommel. Op Duinendaal staan meerlaagse woongebouwen voor jong en oud. De laatste jaren zijn aan de Mgr. Bekkersstraat nieuwe appartementencomplexen voor ouderen gebouwd: Elisabethsdael, Vinckenrode en Cronenborg. Ze staan dicht bij het centrum, op loopafstand van de gezellige Markt. In de voormalige Heilig Hart kerk worden op dit moment luxe woningen ontwikkeld (nieuwbouwproject Sacre Coeur).

Breukelen telt voor- en naoorlogse buurten waar het prettig wonen is. Eengezinshuizen, portiekflats en appartementencomplexen zorgen in sfeervolle straten voor een gevarieerd woonklimaat. Recreëren kan in sport- en wandelpark Molenwijk. Winkelen? De Breukelsestraat is een levendige straat waar shoppen en wonen hand in hand gaan. Verspreid in de wijk bevinden zich meer winkels, waaronder een drukbezochte discountwinkel.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×