Munsel/In Goede Aarde

Wonen in Munsel/In Goede Aarde

Munsel-Selissen is gelegen in noordelijk Boxtel, tussen eetcafé De Oude Ketting en oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg en de Schijndelseweg.

Munsel-In-Goede-Aarde-Einsteinstraat

De ongeveer 2.800 mensen wonen in ongeveer 850 huizen. Een deel van de wijk (Selissen) stamt uit de jaren negentig van de vorige eeuw en werd gebouwd rond het kantoor van Waterschap De Dommel. Dat werd in 1996 geopend door kroonprins Willem-Alexander.

Eerder werd het gebied Munsel ontwikkeld. In de nabijheid van fraai aangelegde woonstraten bevinden zich meerdere moderne sportparken waar RKSV (voetbal), Marvel (atletiek) Ducks (honk- en softbal), RC Ducks (rugby). De Pagaai (kanoën), Taverbo (tafeltennis) en ’t Ivoor (biljart) hun eigen accommodaties hebben.

Koningin Beatrix bracht in 2005 een bezoek aan Boxtel. Bij die gelegenheid droeg de vorstin bijna 400 nieuwe huizen over aan de bewoners van In Goede Aarde. Deze wijk is het toonbeeld van duurzaam wonen. De naam is een knipoog naar De Kleine Aarde, het milieueducatiecentrum dat sinds de oprichting in 1972 pionierswerk verrichtte op het gebied van duurzaam bouwen, biologisch boeren en groene energie. De Kleine Aarde bestaat niet meer; het terrein is in beeld voor woningbouw.

In Goede Aarde is het duurzame paradepaardje van Boxtel. Zonne-energie, aardwarmte en andere nieuwe technieken zijn toegepast; milieuvriendelijk en zuinig wonen zijn hier gemeengoed. De straten van deze wijk zijn genoemd naar uitvinders en wetenschappers, zoals Edison, Einstein, Huygens, Lorentz, Newton, Planck, en Torricelli.

Aan de oostzijde van de Bosscheweg wordt in de oude agrarische buurtschap Selissen het plan Heem van Selis ontwikkeld. Hier is plaats voor 465 woningen, die in de periode 2020-2030 worden gebouwd. Alle huizen zijn toekomstbestendig en energieneutraal.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×