Geen overdrachtsbelasting voor starters vanaf 1 januari 2021! Beleggers betalen 8 %

Vanaf 1 januari hoeven starters geen overdrachtsbelasting meer te betalen bij de aanschaf van een eerste koopwoning. Voorwaarde is wel dat je tussen 18 en 35 jaar moet zijn. Iemand die ouder is dan 35 en toch een eerste woning gaat kopen, betaald dus gewoon 2% overdrachtsbelasting. Even snel gerekend; op een koopwoning van €250.000,- scheelt dat €5000,-.

Koop je een woning als belegging

Wil je een woning kopen als belegging en je gaat dus niet de woning als hoofdverblijf gebruiken, dan betaal je vanaf 1 januari 8% overdrachtsbelasting. Let op! Dit geldt dus ook voor aanschaf van een huis of appartement voor kinderen. En voor de aanschaf van een vakantiehuis.

Ben je een stel waarvan 1 koper onder de 35 en de andere boven de 35 jaar is?

De vrijstelling van overdrachtsbelasting is persoonlijk. Dat betekent dus dat degene boven de 35 jaar over zijn deel  2% overdrachtsbelasting betaalt en de ander geen overdrachtsbelasting betaalt. Dus weer even snel gerekend; op een koopwoning van €250.000,- scheelt dat €2500,-. Voorwaarde is dus wel dat degene onder de 35 jaar niet al eerder is vrijgesteld van overdrachtsbelasting.

Ben je een starter en heb je een woning gekocht waarvan de sleuteloverdracht voor 1 januari zal plaatsvinden?

Dan betaal je toch 2% overdrachtsbelasting. Je kunt natuurlijk proberen om met de verkoper af te spreken om de overdracht uit te stellen na 1 januari 2021 maar dit kan je niet afdwingen

Bekijk ons woningaanbod aan beschikbare woningen.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×