de voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning

Voordelen nieuwbouwwoning

Wil je een huis kopen, maar twijfel je nog tussen een bestaande woning en een nieuwbouwwoning? Beide hebben natuurlijk hun eigen voor- en nadelen. In deze blog zetten we de voordelen van een nieuwbouwwoning voor je op een rijtje.

Alles nieuw en naar wens

Als je een huis koopt dat alleen nog maar op papier bestaat, kunnen er meestal nog zaken aan worden veranderd. Een extra kamer of de indeling net wat anders: het is nog makkelijk te realiseren.

Bovendien is alles nieuw. Je kunt er daarom op vertrouwen dat je onderhoudskosten de eerste jaren laag zijn en dat overal nog garantie op zit. Ook van de ondernemer krijg je een garantie, namelijk de SWK garantie of Woningborg. Deze garandeert dat jouw woning voldoet aan bepaalde garantienormen, die werden vastgelegd in de Garantie- en waarborgregeling. Dit zijn een paar van de vastgelegde garantienormen:

  • Je woning voldoet aan alle Bouwbesluiteisen.
  • Al het werk is deugdelijk gebeurd.
  • De indeling van de woning is zoals overeengekomen.

Energiezuinig

Een nieuwbouwwoning wordt gebouwd naar de huidige milieu- en isolatie-eisen. Dat betekent dat je huis goed geïsoleerd is, waardoor je energiekosten laag blijven. Daarnaast hoef je jezelf niet druk te maken over het feit dat Nederland van het gas af moet. Een nieuwbouwwoning wordt tegenwoordig meteen gasvrij gebouwd.

Bij bestaande woningen moeten deze maatregelen vaak nog worden doorgevoerd, met flinke verbouwingswerken en kosten tot gevolg.

Wist je dat een goed geïsoleerd huis nog een bijkomend voordeel heeft? Het is stiller, je komt dus makkelijker tot rust.

Veiliger

Een nieuwbouwhuis is veiliger. Dat heeft verschillende redenen. Om te beginnen zijn nieuwe huizen tegenwoordig standaard voorzien van rookmelders. Ook wordt er hang- en sluitwerk gebruikt dat moet voldoen aan de huidige normen. Inbrekers hebben dus meer moeite om toegang te krijgen.

Een nieuwbouwwoning heeft ook nieuwe leidingen en bedrading, die eveneens voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Ook op dat vlak hoef je jezelf dus geen zorgen te maken.

Financiële voordelen nieuwbouwwoning

Niet alleen heb je het financiële voordeel vanwege de lage onderhouds- en energiekosten. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen. Ook makelaars- en taxatiekosten zijn bij nieuwbouw niet van toepassing. Dit scheelt uiteraard heel erg in de aankoopkosten.

Daarbij bieden banken vaak lagere rentetarieven voor een nieuwbouwwoning, als je een hypotheek afsluit.

Ook is het zo dat een nieuwbouwwoning sneller in waarde stijgt. Het is niet uitzonderlijk dat de waarde al tijdens de bouw behoorlijk omhoog gaat.

Laat je informeren

Uiteraard heeft een nieuwbouwwoning niet alleen voordelen. Er zitten weer andere extra kosten aan en er zijn bepaalde aandachtspunten. Laat je daarom altijd heel goed informeren door de makelaar voordat je overgaat tot aankoop.

Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×