Planning bestemmingsplan ‘heem van Selis’

Naar aanleiding van de landelijke stikstofproblematiek is medio augustus in overleg met gemeente Boxtel besloten de vaststelling van het bestemmingsplan van project Heem van Selis in Boxtel uit te stellen. Ondertussen is er meer duidelijk en kan het bestemmingsplan alsnog ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeente.

Fase 1: 25 koopwoningen en 2 appartementsgebouwen

Naar verwachting start de verkoop van fase 1 in het voorjaar van 2020, afhankelijk van het verloop van het bestemmingsplan. Fase 1 bestaat uit 25 koopwoningen en twee appartementsgebouwen van ieder 24 appartementen. Eén gebouw is bestemd voor sociale huur en de ander voor vrije sector verhuur.

Hieronder zie je een eerste beeld van het grotere appartementsgebouw met vrije sector huurappartementen. Het voorlopig ontwerp is positief ontvangen door welstand en wordt momenteel verder uitgewerkt. Ook wordt de mogelijkheid verkend om een kinderdagverblijf te vestigen op de begane grond. Altijd handig om in de buurt te hebben!

Fase 2: uitslag enquête

Na vaststelling van het bestemmingsplan zal ook de planvorming voor fase 2 opgestart worden zodat deze vlot achter fase 1 aan kan. De enquête is ruim 350 keer ingevuld, dank daarvoor! De volgende conclusies kunnen we trekken uit jullie antwoorden:

  • De behoefte tussen de categorieën (betaalbaar / middelduur / duur / levensloopbestendig) is gelijkmatig verdeeld
  • Bij de ruimere rij- en hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen is er een voorkeur te zien voor een klassiek en gevarieerd gevelbeeld. Bijvoorbeeld jaren ’30 stijl met rode, witte of bruine baksteen gevels.
  • Bij de levensloopbestendige woningen is er een duidelijke voorkeur te zien voor moderne patiowoningen/bungalows, zowel compact als grotere.
Contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0411 676 448
Email info@nuyensmakelaars.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×